ČIRČ: V obci likvidujú dôsledky záplav a hĺbia umelé koryto

24.07.2008 Stará Ľubovňa

Čirč 24. júla (TASR) - Dve tretiny síl a prostriedkov sústredili v okrese Stará Ľubovňa do Čirča, kde voda v stredu 23. júla pretrhla hrádzu nad obcou a valila sa stredom dediny. Živel si vyžiadal dva ľudské životy a ...
\"V súčasnosti pracuje v obci päť bágrov, dva tzv. kráčajúce bagre a ďalšia technika. Pomáha vyše 40 hasičov, 10 vojakov, 16 členov záchrannej brigády z Bratislavy, šesť policajných hliadok a vyše stovka miestnych občanov, \" informoval TASR prednosta Obvodného úradu v Starej Ľubovni Dušan Krivoňák. Spresnil, že okrem iného hĺbia umelé koryto s dĺžkou asi 1,5 až 2 km, aby usmernili tok vody. Približne polovica koryta je už hotová.
\"Časť obce je zatiaľ bez prúdu. Keďže občania nemôžu používať vodu z obecného vodovodu ani z individuálnych studní, pitnú im dnes doviezli v cisterne, \" uviedol prednosta. Spresnil, že v okrese Stará Ľubovňa spôsobili záplavy problémy aj v ďalších obciach. Najvážnejšia situácia však bola v Čirči s približne 1200 obyvateľmi. Dnes od rána pokračujú záchranné práce aj v Novej Ľubovni, kde voda strhla asi 150 metrov hrádze. Navážajú tam lomový kameň. \"Chceme, aby ho bolo dosť aj v zásobe, keďže predpoveď počasia nie je priaznivá, \" dodal prednosta.
 

Vyberte región